Bananowe blondies

0 (0 ocen)

Blondies w wersji bananowej

Składniki:

  • Ciasto:
    100 g masła
    1 szklanka cukru brązowego
    1 jajko
    1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    1 szczypta soli
    1 szklanka mąki pszennej
    1 banan
    Polewa:
    50 g masła
    1/2 szklanki cukru brązowego
    2 łyżki mleka
    1 szklanka cukru pudru

Bananowe blondies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastaw na 170 C.
    Masło rozpuść i ostudź. Ostudzone masło zmiksuj z cukrem,dodaj jajko i wanilię. Połącz składniki.
    Do masła dodaj sól i mąkę. Banana rozgnieć widelcem i dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj.
    Ciasto przełóż do formy i piecz przez ok. 25-30 minut.
  • 2. Przygotuj polewę.
    Masło rozpuść, dodaj cukier brązowy i mleko. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Odstaw na 5 minut, następnie dodaj cukier puder i wymieszaj.
    Ciasto polej polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (194 ocen)

Zdobywca nagrody

bananowe pole

4.5 (194 ocen)

Zdobywca nagrody

Bananowe pole

mariosylwia :-) Gorąco polecam (-: 60 min