Bananowe cupcakes z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Najlepsze zaraz po upieczeniu, ale na drugi dzień też super :-)

  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - Jajko: 2 sztuki
    - dojrzały banan: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - margaryna: 125 gramów
    - biala czekolada: 50 gramów
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    KREM::
    - mascarpone: 125 gramów
    - Cukier puder najlepiej do smaku: 1.5 łyżki
    - likier bananowy: 2 łyżki

Bananowe cupcakes z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier zmiksować z masłem, następnie dodać rozdrobnionego widelcem banana (skropionego sokiem), jajka, do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.

    Na koniec dodajemy posiekaną białą czekoladę.

    Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w 180' do suchego patyczka.

    Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i likierem.

    Kremem dekorujemy ostudzone babeczki.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy