Bananowe udka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Bardzo oryginalny sposób na podanie drobiu. Udka są przepyszne a banan nadaje temu daniu bardzo ciekawy smak. Potrawę najlepiej podawać z ryżem.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
    1 duża czerwona papryka
    3 ząbki czosnku
    2 puszki pomidorów
    1 cebula
    2 banany
    przyprawa do drobiu
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    sól, pieprz, cukier
    tłuszcz do smażenia

Bananowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obficie posypujemy przyprawą. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na patelni wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i rozdrobnione pomidory (razem z sokiem). Po 10 minutach dodajemy pokrojone w kostkę banany. Zalewamy mięso. Przyprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Danie najlepiej smakuje podane z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy