1.Ciasto
białka ubić na piane , dodac cukier i żółtka
dodac mąkę z proszkiem oraz olej,
delikatnie wymieszac
połowe ciasta wyłac na blache do reszty dodać łyzkę kakao, wymieszac
wylać na blache w formie esów floresów
jabłka obrac oczyścić z gniazd pokroic i po wtykac w ciasto pionowo
MASA ŻÓŁTKOWA
galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawic do wystygnięcia
żółtka ubic z cukrem, utrzeć z margaryną
banany obrać , zetrzec na tarce o dużych oczkach,
dodać do masy żółtkowej, wymieszać
na koniec dodac tęzejąca galaretkę
tak przygotowana mase wyłozyć na wystudzone ciasto odstawić aby stęzało
OSTATNIA WARSTWA
smietane dobrze schłodzić
galaretke wisniowa rozpusic w 1,5 szkl wody odstawic do wystygniecia
galaretkę agrestową rozpuscić w szklance wody też odstawic
banany obrac pokroic ułożyc na masie żółtkowej,
zalać tężejącą czerwona galaretką, ciasto wstawić do lodówki
smietane ubic z gęstniejącą zieloną galaretką i ułozyć na wieszchu ciasta
na koniec całość posypać startą na tarce czekoladą
Komentarze