1.białka ubić na sztywno dodać cukier dodawać stopniowo po jednym żółtku dodać przesiana make z proszkiem do pieczenia . piec w 170 stopniach ok 30 minut .
budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. żelatynę namoczyć z dodatkiem 4 łyżek wody zimnej z dodatkiem wódki dokładnie wymieszać z gorącym budyniem .
schłodzona śmietanę ubić na sztywno dodać do tężejącego zimnego budyniu zmiksować .
biszkopt przeciąć na dwa krążki przełożyć połowa kremu nakryć drugim biszkoptem wyłożyć resztę kremu na biszkopt rozsmarować . ułożyć kawałki banana obranego ze skóry ( kawałki wielkości 2- 3 cm )
rozpuścić czekoladę polać nia banany
Porady
żeby łatwiej było pokroić ciasto by czekolada nie kruszyła się trzeba nóż przed krojeniem sparzyć we wrzątku i gorącym nożem kroić ciasto
Komentarze