Bananowo-jogurtowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo delikatne , słodkie i błyskawiczne w przygotowaniu placuszki . Idealne na deser po obiedzie czy słodką kolację

  • 15 min

Składniki:

  • 1 duży jogurt o smaku owoców leśnych 400 g
    2 duże banany
    1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Cukier puder
    Polewa karmelowa lub czekoladowa
    Masło klarowane do smażenia

Bananowo-jogurtowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki jogurtowe 1. Banany pokroić w mniejszą kostkę zmiksować z jogurtem.
    Do masy dodać mleko , jajka , cukier oraz proszek do pieczenia , na sam koniec mąkę miksując na wolnych obrotach.
    Placuszki nakładać łyżką do zupy , smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym maśle.
    Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem i polewamy polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy