Jest to świetny zdrowy zamiennik kupnych past kanapkowych, którym można smarować zarówno kanapki jak i naleśniki oraz biszkopty.
25 min
Składniki:
1 średniej wielkości dojrzałe awokado
2 duże dojrzałe banany
2 czubate łyżeczki kakao
3 łyżki miodu
ok. 40g wiórków kokosowych
ok. 40g zmielonych orzechów laskowych
ok. 60g zmielonych migdałów
Bananowo-orzechowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado oraz banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy razem do miski, a następnie blendujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy kakao, miód, wiórki kokosowe, zmielone orzechy laskowe, zmielone migdały, i bardzo dokładnie mieszamy.
Porady
Pastę po przyrządzeniu możemy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce przez 3-5 dni.
Komentarze