Bananowo-orzechowa pasta kanapkowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jest to świetny zdrowy zamiennik kupnych past kanapkowych, którym można smarować zarówno kanapki jak i naleśniki oraz biszkopty.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości dojrzałe awokado
    2 duże dojrzałe banany
    2 czubate łyżeczki kakao
    3 łyżki miodu
    ok. 40g wiórków kokosowych
    ok. 40g zmielonych orzechów laskowych
    ok. 60g zmielonych migdałów

Bananowo-orzechowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado oraz banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy razem do miski, a następnie blendujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy kakao, miód, wiórki kokosowe, zmielone orzechy laskowe, zmielone migdały, i bardzo dokładnie mieszamy.

Porady

Pastę po przyrządzeniu możemy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce przez 3-5 dni.

Komentarze

Podobne przepisy