Banany w cieście francuskim
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (400g)
3 banany
cukier trzcinowy (może być też zwykły)
1 rozkłócone jajko
sok z połowy cytryny
Dodatkowo:
cukier puder
Skopiuj listę zakupów
Banany w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Banany obrać i pokroić na 4 części. Skropić sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie podzielić na 10 równych części.
2.
Każdy kawałek ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać cukrem i położyć kawałek banana. Skleić przeciwległe rogi.
3.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem.
Piec w temperaturze 180*C przez 30-40 min.
4.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze