Banany w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Łatwe i szybkie

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (400g)
    3 banany
    cukier trzcinowy (może być też zwykły)
    1 rozkłócone jajko
    sok z połowy cytryny

    Dodatkowo:
    cukier puder

Banany w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać i pokroić na 4 części. Skropić sokiem z cytryny.
    Ciasto francuskie podzielić na 10 równych części.
  • 2. Każdy kawałek ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać cukrem i położyć kawałek banana. Skleić przeciwległe rogi.
  • 3. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem.
    Piec w temperaturze 180*C przez 30-40 min.
  • 4. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy