Banany z grilla

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Moja rodzina bardzo lubi potrawy z grilla. Często spotykamy się ze znajomymi, by wypróbowaćnowe przepisy.

Składniki:

  • ● 4 banany (najlepiej średnio dojrzałe)
    ● sok z 1 cytryny
    ● 10 dag płatków migdałów
    ● 100 ml płynnego miodu

Banany z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni na złoty
    kolor. Cytrynę myjemy, przekrawamy na pół i wyciskamy
    sok. Banany sparzamy wrzątkiem, przekrawamy
    wzdłuż na pół i natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny,
    żeby nie pociemniały.
  • 2. Banany układamy na tacce aluminiowej i grillujemy
    na rozżarzonym węglu. W trakcie pieczenia owoce
    polewamy miodem.
    Gdy na bananach
    utworzy się błyszcząca
    glazura, posypujemy
    uprażonymi płatkami
    migdałów.

Porady

Podajemy gorące. Najlepiej smakują z lodami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy