1.Ciasto: ubij na sztywno białka z cukrem. Dodawaj po jednym żółtku. obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wsypuj mąke cały czas mieszając. Piecz 30min. w rozgrzanym piekarniku. Wyjmij i zrób rózowa mase.
.
2.Masa różowa: podgrzej w garnku polowe soku, a druga połowe wymieszaj z budyniami. Wlej do garnka. Zagotuj. Jeszcze ciepły budyń wlej na ciasto. Ułóż na masie delicje.
3.Masa śmietankowa: zagotuj wode, odlej pół szklanki i rozpuść żelatyne, wystudz. Smietane ubij z cukrem pudrem i wymieszaj z zelatyna. Delicje polej masa. Wstaw ciasto do lodówki.
4.Galeretki rozpusc w 1l. wody. oczekaj aż stężeja i polej wierzch ciasta.
Na galaretke możesz także zetrzec na grubych oczkach mleczna czekolade
Komentarze