Bardzo czekoladowe babeczki.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Babeczki piekłam dla mojej rodziny na Walentynki.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g margaryny Kasia
    200g mąki
    200g cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jajka
    3 łyżki kakao
    3 łyżki mleka
    50g czekolady gorzkiej

    Krem:

    1paczkę kremu do ciast o smaku ajerkoniakowym
    300ml mleka
    100g margaryny KASIA
    dżem z owoców leśnych
    drobne ozdoby do dekoracji
    2 kieliszki adwokata

Bardzo czekoladowe babeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę KASIA utrzeć z cukrem, dodawać na przemian, 1 jajko, przesianą mąkę z proszkiem. Kakao wymieszać z mlekiem, wlać do ciasta. Czekoladę drobno pokruszyć, dodać do ciasta, wymieszać. Foremki do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami. Nakładać po 2 łyżki ciasta. piec w średnio nagrzanym piekarniku. Wystudzić, babeczki przekroić 2 razy.Jedną część posmarować dżemem, drugą kremem. Krem w proszku wymieszać z mlekiem ubijać 5 minut, dodać miękką margarynę KASIA, ubijać. Można dodać z 2 kieliszki adwokata. Babeczki udekorować kleksem kremu i ozdobami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy