Barszcz Prałacki

0 (0 ocen)

Barszcz czerwony z boczkiem wędzonym, parówkami....

Składniki:

  • · rosół 1,5 L
    · buraki 4 szt
    · boczek wędzony 20 dag
    · cebula
    · parówki 3 szt
    · Kwas burakowy
    · sól
    · pieprz czarny mielony
    · cukier

Barszcz prałacki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać drobno pokrajaną cebulę, usmażyć, połączyć z wywarem, buraczkami oraz obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki parówkami, a także kwasem burakowym, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy