Barszcz Ukraiński

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mieszanki barszczu ukraińskiego mogą być różne, ja kubie z bobem

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • kawałek kurczaka
    kość wołowa
    300 g buraczków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    300 g bobu
    3-4 ziemniaki
    kawałek pora ok 10 cm
    ziele angielskie
    listek laurowy
    4 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżka cukru
    sól
    pieprz

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość wołową i kurczaka umyć, Wodę (ok 2 litry) zagotować, włożyć kurczaka i kość, odszumować, pogotować ok pół godziny. Buraczki pokroić w drobne plasterki, machewkę i pietruszkę w talarki dodać do wywaru, wrzucić ziele angielskie i listek laurowy i drobno pokrojoną cebulę , dodać łyżkę octu. Gotować aż buraki będą miękkie ok 1 godzinę. Następnie dodać ziemniaki, bób i pora. Mięso i kości wyjąć, oddzielić od kości i dodać do barszczu. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy