Bazyliowo -pietruszkowe masło

0 (0 ocen)

Masełko doskonale smakuje z świeżym pieczywem. Najczęściej jako dodatek do kanapki z tym masłem dodaje pomidora.Jest pyszne i kusi swym zielonym kolorkiem:).

Składniki:

  • Składniki:
    • 30 dag masła,
    • Mały pęczek pietruszki,
    • Spora garść świeżych listków bazylii,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • 2 ząbki czosnku

Bazyliowo -pietruszkowe masło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • siekanie pietruskzi 1. Pietruszkę oraz bazylię drobno siekamy. Przekładamy do garnuszka.
  • miksowanie pietruszki 2. Dokładamy pokrojony czosnek i delikatnie miksujemy razem.
  • miksowanie masła z dodatkami 3. Miękkie masło ucieramy. Dokładamy do niego zmiksowane składniki i doprawiamy do smaku. Dokładnie miksujemy.
  • przełożenie do garnuszka 4. Masło przekładamy do kubka. Schładzamy w lodówce do stężenia po czym wyjmujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy