Beef burginion

0 (0 ocen)

Gulasz wołowy z warzywami

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wołowego na gulasz
    1 średnia cebula i 3 małe
    3 młode marchewki
    0,5 kg pieczarek
    1 szklanka bulionu
    1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól i pieprz

Beef burginion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć z rondla, wrzucić posiekaną średnią cebulę i pokrojone w plasterki marchewki, podsmażyć, dodać z powrotem mięso, wlać bulion, wino, koncentrat, dodać sól, pieprz, zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykryć i dusić na małym ogniu 2-3 godziny.
    Małe cebulki i pieczarki pokroić w ćwiartki i podsmażyć na oleju z łyżką masła. Posypać solą i pieprzem, dodać do gulaszu, wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku. Podawać np. z kaszą. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy