Berlinki Ala pizza

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski.
Praktycznie wszystko można zawinąć.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 8 berlinek
    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 15 dag pieczarek
    • 3 paseczki papryki konserwowej
    • Cebula
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 białko z jajka

Berlinki ala pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • papryka 3. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do grzybów, chwilę prużymy i studzimy farsz.
  • ciasto 4. Ciasto francuskie rozkładamy.
  • berlinki 5. Na środku układamy berlinki.
  • ketchup 6. Berlinki smarujemy ketchupem.
  • farsz 7. Wykładamy farsz.
  • rolada 8. Boki ciasta kroimy w paseczki i zawijamy roladę paskami na ukos.
  • białko 9. Roladę smarujemy białkiem.
  • rolada 10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy