Beza z sokiem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka zacząć ubijać.
Gdy zaczną się pienić wsypać szczyptę soli.
Ubić na sztywno.
Pod koniec ubijania dodawać cukier po łyżce.
Ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści.
Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
3 łyżki ubitej piany odłożyć a resztę wylać na blachę.
Wyrównać.
Do odłożonej piany dodać 1 łyżkę soku z jagód.
Wymieszać.
Pianę z sokiem z jagód nałożyć porcjami łyżką na białej pianie.
Porobić esy - floresy za pomocą patyczka.
Pozostałym sokiem z jagód skropić wierzch bezy.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 3-4 godziny w temperaturze 100 st C.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Połamać na kawałki.
Komentarze