BEZGLUTENOWA BABKA BISZKOPTOWO- KOKOSOWA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Z wykorzystaniem wiórków pozostałych z mleka kokosowego

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 szkl cukru pudru
    1/2 szkl mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
    100 g masła
    2 szkl wiórków (jeszcze wilgotne)

Bezglutenowa babka biszkoptowo- kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem pudrem miksujemy na puch.Następnie dodajemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia-delikatnie mieszamy.Potem dodajemy wiórki i mieszamy.Na koniec dodajemy rozpuszczone masło.
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.Pieczemy ok.1 godz. w temp.200 stopni-do suchego patyczka.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy