Bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe z kiwi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bezglutenowe, pyszne i zdrowe ciasto dla każdego

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -3 jaja M
    -50 g mąki jaglanej
    -120 ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
    -40 g budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
    -20 g kisielu cytrynowego bez cukru (proszek)
    -3/4 szklanki mleka kokosowego
    -100 g wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
    -otarta skórka z 1 cytryny
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia bez fosforanów
    -pół łyżeczki sody oczyszczonej
    -1/2 szklanka erytrolu
    Dodatkowo:
    -2 kiwi

Bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza
    -kiwi obieramy ze skórki i kroimy na plasterki
    -wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do połączenia się wszystkich składników
    -spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
    -na wierzchu układamy plasterki kiwi
    -ciasto pieczemy 50 minut
    -wyciągamy z piekarnika i studzimy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy