-3 jaja M
-50 g mąki jaglanej
-120 ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-40 g budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
-20 g kisielu cytrynowego bez cukru (proszek)
-3/4 szklanki mleka kokosowego
-100 g wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
-otarta skórka z 1 cytryny
-2 łyżeczki proszku do pieczenia bez fosforanów
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
-1/2 szklanka erytrolu
Dodatkowo:
-2 kiwi
Bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza
-kiwi obieramy ze skórki i kroimy na plasterki
-wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do połączenia się wszystkich składników
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-na wierzchu układamy plasterki kiwi
-ciasto pieczemy 50 minut
-wyciągamy z piekarnika i studzimy
Komentarze