Bezglutenowe kotlety ryżowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Delikatne i chrupiące - idealne do "zakąsania".

  • 15 min

Składniki:

  • 100 g ugotowanego ryżu
    1 jajko
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    1 mała cebulka
    łyżka masła lub oleju
    1 mały ząbek czosnku
    sól i pieprz do smaku
    szczypta ostrej papryki
    panierka PANKO ewentualnie bułka tarta

Bezglutenowe kotlety ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle. Ugotowany ryż przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, podduszona cebulę i przyprawy, wszystko wyrabiamy. Formujemy małe kotleciki obtaczamy w panierce PANKO i smażymy na oleju na zloty kolor.
  • 2. Podajemy z ostrym keczupem i sosem czosnkowym.

Porady

Do kotlecików możemy dodać podsmażonego kabanosa z czerwoną papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy