Bezglutenowe placuszki dyniowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i zdrowe placuszki dyniowe na mące kukurydzianej. Placuszki są słodzone miodem i bardzo aromatyczne. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl. puree z dyni
    1 łyżka miodu
    1 łyżka oleju
    1 jajko
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
    1/2 szkl. mąki kukurydzianej

Bezglutenowe placuszki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy puree z dyni, wbijamy jajko oraz dodajemy miód i olej, mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Mieszamy aby składniki się połączyły i nie było grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy małe porcje ciasta. Smażymy placuszki na małym ogniu. Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy