Bezowa krówka

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Upiec biszkopt ciemny z 5 - 6 jajek.

    MASA BUDYNIOWA:
    1/2 l mleka
    2 budynie toffi
    4 łyżki cukru
    25 dag masła

    MASA KRÓWKOWA:
    30 dag krówek (kruchych)
    10 dag masła
    2 łyżki mleka

    DODATKOWO:
    ok. 20 dag małych bezów

Bezowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA BUDYNIOWA:
    Ugotować budyń i po wystudzeniu ubić z masłem.
  • 2. MASA KRÓWKOWA:
    W garnku roztopić masło, dodać mleko i krówki. Rozpuścić i dobrze wymieszać (najlepiej mikserem).
  • bezowa krówka 3. Na nasączony biszkopt, wyłożyć masę budyniową i lekko powciskać w nią bezy, układając rzędami, jedną obok drugiej.
  • bezowa krówka 4. Ułożone bezy polać ciepłą masą krówkową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy