Bezowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciasteczka kruche z bezową masą na wierzchu

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO
    - 20 dag mąki
    - 15 dag masła
    - 1 żółtko
    - 3 dag śmietany
    - szczypta soli

    BEZA
    - 10 dag cukru pudru
    - 2 białka
    - 2 dag cukru waniliowego

Bezowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE CIASTA
    Mąkę przesiewamy na stolnicę robimy dołek dodajemy cukier puder, schłodzone pokrojone masło oraz żółtko na końcu dodajemy śmietanę oraz szczyptę soli zarabiamy energicznie ciasto. Schładzamy ciasto godzinę w lodówce
  • 2. PRZYGOTOWANIE BEZY
    Białka ubijamy na sztywno pianę dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i ucieramy na gładką masę.
  • 3. PRZYGOTOWANIE CIASTECZEK
    Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek wycinamy ciasteczka. Kładziemy serduszka na blaszkę smarujemy ubitą bezą. Pieczemy 15-20 min w temp.180.- gotowe ciasta odstawiamy do ostygnięcia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy