Bezy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Te bezy są super.Pracy przy nich tyle co nic - a efekt?-chrupiące,twarde,suche po prostu super.Bezy nie są trudne do wykonania - bardzo polecam.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 230 g białek
    450 g drobnego cukru-nie pudru

Bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu zagotować wodę i postawić miskę z białkami.Dodać cukier i mieszając podgrzewać masę,aż cukier się rozpuści -ja mieszałam silikonową łopatką.
  • 2. Następnie ustawić miskę na stole i ubijać aż masa przestygnie-około 15 minut-ubijałam mikserem.Przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe bezy na blachę wyłożoną papierem.
  • 3. Piekarnik nagrzać 140 C,wsunąć blachę do pieca i zmniejszyć temperaturę do 100C.Suszyć przez 3 godziny,między drzwiczki piekarnika włożyć np. ostrze noża,aby mogła uchodzić para.

Porady

Bezy prawie nie rosną.Mi wyszły 2 blachy bezików i włożyłam je razem do piekarnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy