Bezy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bezy wbrew pozorom nie są trudne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 białka

    - 1 szklanka cukru

Bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • 2. Następnie stopniowo wsypujemy cukier cały czas ubijając.
  • 3. Masę na bezę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy beziki na wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach.
  • 4. Z kolei bezy pieczemy przez 10 minut w 120 stopniach.
  • 5. Temperaturę zmniejszamy do 90 stopni i suszymy bezy przez 2 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika z termoobiegiem.
  • 6. Po tym czasie pozostawiamy je w piekarniku do wystygnięcia i zdejmujemy je z papieru.

Komentarze

Podobne przepisy