Kwaskowe maliny idealnie równoważą słodki smak białej czekolady. Bita śmietana z dodatkiem owoców i posypka z palonej białej czekolady sprawia, że tak podana czekolada na gorąco prezentuje się niesamowicie pysznie.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
500 ml mleka
150 g białej czekolady
15 g liofilizowanych malin
bita śmietana malinowa:
200 g słodkiej śmietanki 42%
15 g liofilizowanych malin
cukier puder do smaku
Biała czekolada na gorąco z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekolada na gorąco:
Do mleka dodajemy połamaną czekoladę i pokruszone na pyłek maliny. Podgrzewamy cały czas mieszając.
Bita śmietana:
Do śmietanki wkruszamy maliny i wsypujemy cukier. Miksujemy, aż śmietanka stanie się kremowa i puszysta.
Do szklanek/kubeczków przelewamy czekoladę na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Posypujemy paloną białą czekoladą, perełkami cukrowymi. Ozdabiamy malinami i miętą/melisą.
Komentarze