Biała kiełbasa w ziołach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bardzo lubię potrawy, które przyrządza się szybko. Białą kiełbasę serwuję dość często, nie tylko z okazji świąt wielkanocnych.

Składniki:

  • ● 6-8 kawałków białej kiełbasy
    ● po 1 łyżeczce bazylii, estragonu i tymianku
    ● kilka łyżek oleju
    ● natka pietruszki do dekoracji

Biała kiełbasa w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasę zwijamy
    w wianek, układamy w naczyniu
    żaroodpornym i posypujemy
    bazylią, tymiankiem oraz estragonem.
    Polewamy olejem.
  • 2. Piekarnik rozgrzewamy
    do temperatury
    200 °C, wkładamy kiełbasę
    i pieczemy ok.
    30 minut. Podczas pieczenia
    często polewamy
    tworzącym się sosem.
    Po upieczeniu
    kiełbasę dekorujemy
    natką pietruszki.

Porady

Kiełbasę można podać z przysmażonymi ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy