Biała kiełbasa z jogurtowo-majonezowym sosem curry

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Proponuję Wam podanie białej kiełbasy z delikatnym oraz jednocześnie aromatycznym sosem curry. Sos przygotowany na bazie jogurtu i majonezu sprawia, że kiełbasa idealnie nada się nie tylko na obiad, ale również na smaczną, imprezową przekąskę. Na zimno lub ciepło - takie połączenie zawsze świetnie smakuje.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500g białej kiełbasy
    Sos:
    100 ml majonezu
    100 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki miodu (płynnego)
    1/4 łyżeczki czosnku granulowanego (lub 1/2 ząbka świeżego)
    sól, pieprz

Biała kiełbasa z jogurtowo-majonezowym sosem curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasę surową należy podgotować 20-30 minut z dodatkiem kilku listków laurowych i ziela angielskiego, a parzoną wystarczy podgrzać.
    Przygotować sos.
    Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Ciepłą kiełbasę podawać z sosem.
    (Na obiad w całości, jako przekąskę można pokroić na mniejsze kawałki.)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy