Biała kiełbasa zapiekana z cebulą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

nie tylko od święta

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 8 białych kiełbas parzonych
    2 cebule białe
    1 cebula czerwona
    3 łyżki majeranku
    2 gałązki rozmarynu
    1/2 szklanki bulionu drobiowego
    sól do smaku

Biała kiełbasa zapiekana z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić na plasterki.
    Posypać solą i 2 łyżkami majeranku.
    Wymieszać i odstawić na 15 minut.
    Kiełbasę ponacinać w kratkę.
    Na dno formy żaroodpornej wyłożyć 3/4 cebuli.
    Na to ułożyć kiełbasę.
    Na kiełbasę wyłożyć resztę cebuli.
    Dać rozmaryn.
    Zalać bulionem i posypać majerankiem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Zapiekać 40 - 50 minut w 180 st C.
    Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy