Biała panna

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny twarogowy deser z brzoskwiniami

  • 3 godz.

Składniki:

  • 400 g twarogu
    25 g żelatyny
    1 zagęszczone mleko słodzone
    1 puszka brzoskwiń
    1 cukier waniliowy

Biała panna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wymieszać ze szklanką syropu z brzoskwiń, zagrzać do rozpuszczenia żelatyny
  • 2. Twaróg miksować z mlekiem i cukrem waniliowym na jednolitą masę
  • 3. Brzoskwinie pokroić w kostkę, dodać do masy, wlać rozpuszczoną żelatynę
  • 4. Całość dokładnie wymieszać, wylać do formy. Wstawić do lodówki na około trzy godziny do schłodzenia

Porady

Formę lekko posmarować masłem i schłodzić w lodówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy