biała pavlova

0 (0 ocen)

  • 30 min

bardzo proste do zrobienia na szybko

  • 30 min

Składniki:

  • 4białka,280g cukru,1 łyżka octu winnego białego,1 łyżka mąki ziemniaczanej,500ml słodkiej śmietany 30%,dowolne owoce

Biała pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. piekarnik rozgrzac do 180stopni.białka ubić na sztywną pianę,ubijając dodac stopniowo cukier,na koncu dodac ocet i mąkę ziemniaczaną i chilę ubić.masa powinna byc dobrze ubita i się świcić.masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformowac okrągły placek.bezę wstawic do piekarnika i zmniejszyć temperature do 100stopni,piec 1 godzine.po tym czasie otworzyc piekarnik i pozostawic bezę w piekarniku do ostygniecia.śmietane ubić na sztywno i wyłozyć na bezę i ułożyc owoce.przechowywac w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy