Klasyka deserów. Niezwykle prosta w przygotowaniu, chrupiąca z zewnątrz i leciutka, jak puch w środku. Z bitą śmietaną i owocami sezonowymi jest wymarzonym deserem dla słodyczożerców :-)
Biała pavlova z owocami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, aż piana będzie lśniąca. Dodajemy mąkę kukurydzianą, ocet, mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną matą do pieczenia lub papierem, formując koło o średnicy ok. 25 cm. Dla ułatwienia możemy narysować na papierze okręg i wypełnić go pianą.
Pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 160 st.C. Studzimy.
2.śmietanę ubijamy na sztywno, wykładamy na bezę.
Na śmietanie układamy owoce.
Komentarze