Biały blok kokosowy z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Blok w wersji kokosowej!

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 margaryny
    100 g cukru
    1/2 szkl wody
    400 g mleka w proszku
    150 g wafelków o smaku kokosowym
    100 g suszonej żurawiny
    1 małe opakowanie herbatników
    kilka kropli aromatu migdałowego

Biały blok kokosowy z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biały blok kokosowy z żurawiną 1. Masło, cukier, wodę i 50 gram wafelków rozpuścić w rondlu na niewielkim ogniu.
    Lekko ochłodzić. W oddzielnej misce wymieszać żurawinę, pokruszone wafelki i herbatniki. Do ciepłej masy dodać mleko w proszku i bakalie. Dobrze wymieszać, na koniec dodać aromat migdałowy. Całość wyłożyć do formy, wyrównać. Włożyć do lodówki na noc.

Porady

Blok najlepiej smakuje na drugi dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy