Biały blok z kandyzowanym ananasem

0 (0 ocen)

Kolejna wersja znanego wszystkim bloku czekoladowego, tym razem biały… uwielbiam! Idealna słodziutka przekąska.

Składniki:

  • 250 g margaryny
    7 łyżek cukru
    7 łyżek mleka
    2 szklanki mleka w proszku (pełnego)
    2 paczki herbatników
    100 g ananasa kandyzowanego

Biały blok z kandyzowanym ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier i mleko. Gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków. Zdejmujemy z ognia, dosypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki i kandyzowanego ananasa. Masę przelewamy do keksowej foremki, chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy