1.Przygotuj spód. Margarynę rozpuść w rondelku razem z mleczną czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami. Spód herbatnikowy wyłóż na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugnieć. Formę odstaw do lodówki.
2.Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała.Czekoladę białą rozpuść w kąpieli wodnej razem z 100 ml słodkiej śmietanki, a następnie wymieszaj z napęczniałą żelatyną. Ostudź.
3.Pozostałą, schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj delikatnie z masą czekoladową.
4.Masę czekoladową-śmietanową wyłóż na herbatnikowy spód. Ciasto wstaw do lodówki. Gotowe możesz udekorować cukierkami lentilkami lub innymi dodatkami.
Komentarze