Bigos

0 (0 ocen)

  • 30 min

Obiad na kilka dni

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg kiszonej kapusty
    4 liście laurowe
    10 ziaren ziela angielskiego
    słoiczek przecieru pomidorowego
    3 marchewki

    Pokrojone w kostkę i wcześniej podsmażone:
    250 g kiełbasy głogowskiej
    250 g winerek
    250 g wieprzowiny
    filet z kurczaka

    sól i pieprz do smaku

Bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę kroimy, przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy.
  • 2. Po 45 minutach dodajemy kiełbasę, winerki, wieprzowiną i filet z kurczaka wcześniej przygotowane, razem z pokrojoną w kostkę marchewką oraz przecier pomidorowy zahartowany.
  • 3. Doprawiamy, mieszamy i całość gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut, co pewien czas mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy