Bigos cygański

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tego dania się nauczyłem na biwaku

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kostki Rosołu drobiowo-warzywnego
    500 g mielonego mięsa
    1 słoik papryki konserwowej
    6 szt. ogórki konserwowe
    2 cebule
    300 g pieczarki
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oleju
    10 g suszonych śliwek
    pieprz,ziele angielskie, majeranek (do smaku)

Bigos cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój w kostkę.
    Wrzuć pokrojone mięso do wrzącej wody gotuj przez 10 minut.
    Rozpuść kosteczki rosołowe w 1 l wrzącej wody.
    Pieczarki obierz i pokrój w talarki, obgotuj je w wodzie.
    Cebulę obierz i pokrój w talarki, zeszklij na oleju.
    Pokrój paprykę i ogórki. Dodaj je do cebuli i chwilę podsmażaj.
    Dodaj podsmażone warzywa do gotującego się mięsa.
    Odcedź pieczarki i także dodaj do mięsa.
    Gotuj na małym ogniu, dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.
    Dopraw do smaku pieprzem,zielem angielskim i majerankiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy