Bigos Mazurski z pieczarkami.

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybkie i pyszne danie. Znakomicie nadaje się na obiad lub jako pyszna przystawka na różne okazje.

  • 50 min

Składniki:

  • *1 kapusta Włoska
    *2 filety z kurczaka
    *0,5 kg pieczarek
    *0,5 kg cebuli
    *0,5 kg marchewki
    * 2 płaskie duże łyżki vegety
    *4 płaskie duże łyżki keczupu pikantnego
    *1 szklanka wody

Bigos mazurski z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pokroić kapustę , zagotowac ale nie do miękkości tylko do zagotowania wody. Odcedzić i odstawić.
    2.W czasie gotowania kapusty pokroić cebulę w kostkę i dusić ją na 2 łyżkach oleju do momentu tego aby była szklista(biała).
    3.Tak podduszoną cebulę wrzucić do kapusty nie mieszać.
    4.Pokroić pieczarki w paski i dusić na 2 łyżkach oleju.
    5.Pieczarki wrzucić do kapusty nadal nie mieszając.
    6.Filety pokroić w paski i poddusić do białego koloru.
    7.Wrzucić je do kapusty.
    8.Marchewkę obrać, pokroić je na 4 części wzdłóż,a następnie na małe kawałki o długości ok 4 cm.
    9.Marchewkę wrzucić do garnka z kapustą ,dodać vegetę i keczup, wlać wodę i gotować wszystko na wolnym ogniu do momentu aż marchew będzie miękka.

Porady

WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWYWANIA NIE TRZEBA MYĆ ZA KAŻDYM RAZEM PATELKI

Komentarze

Podobne przepisy