Szybkie i pyszne danie. Znakomicie nadaje się na obiad lub jako pyszna przystawka na różne okazje.
50 min
Składniki:
*1 kapusta Włoska
*2 filety z kurczaka
*0,5 kg pieczarek
*0,5 kg cebuli
*0,5 kg marchewki
* 2 płaskie duże łyżki vegety
*4 płaskie duże łyżki keczupu pikantnego
*1 szklanka wody
Bigos mazurski z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Pokroić kapustę , zagotowac ale nie do miękkości tylko do zagotowania wody. Odcedzić i odstawić.
2.W czasie gotowania kapusty pokroić cebulę w kostkę i dusić ją na 2 łyżkach oleju do momentu tego aby była szklista(biała).
3.Tak podduszoną cebulę wrzucić do kapusty nie mieszać.
4.Pokroić pieczarki w paski i dusić na 2 łyżkach oleju.
5.Pieczarki wrzucić do kapusty nadal nie mieszając.
6.Filety pokroić w paski i poddusić do białego koloru.
7.Wrzucić je do kapusty.
8.Marchewkę obrać, pokroić je na 4 części wzdłóż,a następnie na małe kawałki o długości ok 4 cm.
9.Marchewkę wrzucić do garnka z kapustą ,dodać vegetę i keczup, wlać wodę i gotować wszystko na wolnym ogniu do momentu aż marchew będzie miękka.
Porady
WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWYWANIA NIE TRZEBA MYĆ ZA KAŻDYM RAZEM PATELKI
Komentarze