Bigos z kapusty kiszonej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Smaczna potrawa szybka w przygotowaniu

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    30 dag kiełbasy
    10 dag boczku wędzonego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 cebula
    pieprz, sól
    ząbek czosnku

Bigos z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną ugotować odlać wodę.Kiełbasę, boczek cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do kapusty wymieszać dodać przecier pomidorowy doprawić do smaku solą i pieprzem można dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlać niewielką ilością rosołu doprawić - zapiec w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy