BiGOS Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sycące danie jednogarnkowe.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    40 dag kiełbasy zwyczajnej
    1 marchewka
    1 puszka pomidorów w zalewie
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    1 kostka rosołowa
    sól, pieprz
    papryka słodka
    siekany koperek

Bigos z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać, zalać wodą tak aby przykryła kapustę, dodać kostkę rosołową i dusić na małym ogniu. Marchewkę obrać, pokroić w krążki i dodać do bigosu Cebulę pokroić w kostkę i zeszklic naoleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i lekko podsmażyć, dodać do bigosu. Pomidory pokroić na mniejsze części i dodać do bigosu wraz z zalewą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryka słodką. Na koniec dodać koperek. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bigos z kapusty pekińskiej

3.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bigos z kapusty pekińskiej

3.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bigos z kapusty pekińskiej

Krystyna32 Pyszne, aromatyczne i szybkie do przygotowania danie. 30 min