Bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Duszona przepyszna młoda kapusta z warzywami.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Główka młodej kapusty
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 duża cebula
    Kawałek selera
    2-3 liście laurowe
    Pieprz
    2 ziela angielskie
    Pęczek koperku
    Sól
    Ok. 400 gram chudego boczku(można zastąpić kurczakiem)

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy na drobną kostkę. Połowę przesmażamy z połową cebuli. Reszte boczku łącznie z cebulą zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Warzywa ścieramy na dużych oczkach. Kapustę szatkujemy.Łaczymy wszystkie składniki, doprawiamy i dusimy do miękkości. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy