Bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Bigos z młodej kapusty ma troszkę słodki smak, ale taki właśnie najbardziej lubi moja rodzinka.

Składniki:

  • 3 średnie główki młodej kapusty,
    1 kg mięsa wieprzowego,
    3 krótkie laski wędzonej kiełbasy,
    2 małe słoiczki przecieru pomidorowego,
    5 łyżek ostrego keczupu,
    1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego,
    łyżka przyprawy do bigosu,
    3 łyżki posiekanego koperku,
    sól, pieprz.

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić.
  • 2. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz.
  • 3. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy