Bigosik z cukinii

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina uwielbia to proste i szybkie danie. Ważne, że można je przyrządzić o każdej porze roku.

Składniki:

  • ● 2 cukinie
    ● marchewka
    ● cebula
    ● czerwona papryka
    ● ząbek czosnku
    ● 30 dag kiełbasy zwyczajnej
    ● kostka rosołowa
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Bigosik z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, obieramy
    (z papryki usuwamy gniazdo nasienne), kroimy w kostkę
    i dusimy w rondelku na odrobinie
    oleju ok. 10 minut.
  • 2. Pokrojoną w kostkę kiełbasę
    dodajemy do warzyw, wrzucamy
    kostkę rosołową i nadal
    dusimy pod przykryciem do
    miękkości. Na koniec bigosik
    doprawiamy do smaku solą,
    pieprzem i rozdrobnionym
    czosnkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy