Biszkopciki przekładane powidłami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Przepis na proste i szybkie ciasteczka o niebo lepsze niż ze sklepu. Wzorowałam się na przepisie ze strony internetowej. Najlepsze są jak się "przegryzą". Stają się wtedy miękkie.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 3 jaja, 3/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej, mak, powidła śliwkowe

Biszkopciki przekładane powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubi na sztywną pianę. Łyżka po łyżce dodawać cukier. Do ubitej masy dodawać żółtka jedno po drugim i ubijać nie za długo do połączenia. Wsypać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Blachy wyłożone papierem do pieczenia. Małą łyżeczką nakładać w odstępach ciasto w formie okrągłych nie za dużych biszkopcików. Posypać i makiem i od razu wkładać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do złocistego koloru. Po wystygnięciu sklejać biszkopty powidłami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy