Biszkopciki z marmoladą pomarańczową

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dziś Tłusty czwartek :) U mnie królują smakowite, bardzo delikatne biszkopciki z aromatyczną marmoladą z pomarańczy. Łakocie są mięciutkie, proste oraz bardzo szybkie w przygotowaniu :)

  • 25 min

Składniki:

  • - 80 g mąki
    - 80 g cukru pudru
    - 3 jajka
    - szczypta soli
    - marmolada pomarańczowa

Biszkopciki z marmoladą pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Następnie do piany dodajemy stopniowo cukier puder, kolejno żółtka i po łyżce mąki. Masę delikatnie mieszamy i od razu przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa wyciskamy małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 8 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia). Upieczone biszkopciki studzimy, a następnie smarujemy je marmoladą pomarańczową i składamy. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy