Biszkopt

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Dobry blat biszkoptowy jest podstawą większości tortów i ciast. Przepis ten otrzymałam od babci. Jest prosty, sprawdzony. Zawsze wychodzi:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 5 sztuk
    - mąka krupczatka: 0.75 szklanki
    - drobny cukier: 0.75 szklanki
    - ocet: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

Biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem.
  • 2. Żółtka ubić z octem i proszkiem do pieczenia.
  • 3. Dodać to do siebie. Wsypać mąkę i wymieszać.
  • 4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec ok. 15-20min w 180'C.
  • 5. Podczas pieczenia nie otwierać pieca!
    Po upieczeniu pozostawić na 5-10 min w piekarniku!

Komentarze

Podobne przepisy