Biszkopt budyniowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Najlepszy przepis na smaczny biszkopt, który zawsze się uda.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    6 jaj
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    5 łyżek oleju
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe

Biszkopt budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić. Stopniowo dodawać cukier i żółtka, nadal ubijać. Wsypać budynie i wlać 5 łyżek oleju. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w temp. 170-180 stopni około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy