Biszkopt bananowo - truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niesamowite ciasto o wyrazistym smaku lata i letniego ogródka, biszkopt jest niczym niebiańska pianka a galaretka z owocami daje nam powiew świeżości, ciasto znakomite na upalne dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki mąki tortowej
    3/4 szklanki cukru

    0,5 kg bananów
    0,5 kg truskawek

Biszkopt bananowo - truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubij białko z żółtkiem na puszystą pianę, dodaj cukier i proszek do pieczenia, oraz mąkę ziemniaczaną i tortową wszystko dokładnie delikatnie wymieszaj.

    Tryskawki opłucz i o szypułkuj, banany i truskawki przekrój na pół, ułóż na wystygniętym biszkopcie. Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody, gdy zacznie tężeć wlej na ciasto. Ciasto należy schłodzić okolo 15 minut w lodówce. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy