Biszkopt do przełożenia

0 (0 ocen)

  • 45 min

Idealny do tortów i nie tylko...

  • 45 min

Składniki:

  • -5 jaj
    -5 łyżek mąki tortowej
    -4 łyżki cukru pudru
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 łyżka octu

Biszkopt do przełożenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek; Białka ubijamy na pianę, dodajemy stopniowo cukier puder dalej ubijając. Następnie wrzucamy do białek po jednym żółtku i miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, powoli wsypujemy do masy jajecznej i teraz mieszamy drewnianą łyżką aż wszystko się połączy w jednolitą całość. Na koniec dodajemy ocet. Powstałą masę wlewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej wcześniej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy 25 min w 175*C.

Porady

Najlepiej jeśli jajka są "swojskie".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy