Biszkopt Marzenny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jest to biszkopt który zawsze się udaje.

  • 40 min

Składniki:

  • składniki na biszkopt:
    8 jaj
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki oleju rzepakowego

Biszkopt marzenny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    białka ubić na sztywno ,stopniowo dodając szklankę cukru ,ubijając dalej dodajemy żółtka.Wyłączyć mikser. Dalej mieszając łyżką dodajemy mąkę,proszek do pieczenia a na koniec olej.Przelać ciasto do formy,piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    WAŻNA INFORMACJA!!!
    Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika, biszkopt KONIECZNIE uderzyć z formą o blat stołu.Biszkopt upiec 1 dzień wcześniej.

Porady

Do biszkoptu można dodać 3 łyżki kakao,po czym będzie biszkopt czekoladowy.

Komentarze

Podobne przepisy